Bali Dagtrips Taxiservice

Stepping Stones

Beste bezoeker van deze website, op deze pagina vindt u informatie over de stichting Stepping Stones Bali die gehandicapte Balinese kinderen helpt.

Als u naar Bali gaat zult u daar een mooi eiland aantreffen met heel lieve mensen, die hun hart voor u open zullen stellen. Het zal een unieke belevenis zijn die u niet snel zult vergeten.

Stepping Stones Bali

Stepping Stones Bali LogoWanneer u door de drukke stadjes of stille dorpjes wandelt, zult u echter ook geconfronteerd worden met het leed van kinderen, die een beperking hebben. Hun ouders zijn meestal heel arm en hebben geen geld om hun kinderen te helpen. Daarbij komt nog dat de ouders bijna altijd hindoe zijn en geloven dat de handicap van hun kind een straf is voor iets wat hun voorouders in een vorig leven verkeerd hebben gedaan.
Het is echt heel triest om te zien hoe de kinderen met een beperking op handen en voeten door het stof kruipen en niet met hun vriendjes kunnen gaan spelen. Voor de ouders van deze kinderen moet het verschrikkelijk zijn om hun kind te zien lijden.

Marjanne Oomen en haar man Putu Supertama op hun trouwdag
Marjanne Oomen en haar man Putu Supertama op hun trouwdag

Gelukkig zijn er op deze wereld altijd mensen geweest die hun hart openen en de kwetsbare medemens gaan helpen. Marjanne Oomen, die geboren is in mijn eigen dorp Oirschot, is zo iemand. Een jaar of zeven geleden heeft ze haar carrière als fysiotherapeute in Nederland opgegeven en is haar leven in dienst gaan stellen van de kinderen in Indonesië, met name in Bali, die een beperking hebben. Ze heeft samen met anderen een stichting opgericht met de naam Stepping Stones Bali. Deze stichting is gevestigd in Lovina aan de noordkust van Bali en werkt nauw samen met andere stichtingen, zoals het Terathai Dharma Centre Bali, Puspadi Bali en Harapan Jaya Sumatra. Via onderwijs, bijscholing, workshops en samenwerking met andere stichtingen, proberen Marjanne en haar medewerkers het niveau van de hulpverlening op Bali op een hoger peil te brengen. Door deze aanpak krijgen de kinderen op Bali, die een beperking hebben, een kans op een beter leven.

Wilt u Marjanne en de stichting Stepping Stones Bali helpen ? Dan kunt u op de website www.steppingstonesbali.org zien hoe u dit mooie goede doel kunt steunen.

Wilt u Marjanne en het project van Stepping Stones Bali in Lovina bezoeken ? Ketut zal u na een afspraak met Marjanne graag naar haar toe brengen. Direct contact met Marjanne is mogelijk via haar emailadres marjanne_oomen@hotmail.com.

Kees Smetsers

Vriend van de stichting Stepping Stones Bali


NIEUWS

22 oktober 2016

marlene-van-gansewinkel-medailleDe winnares van bronzen medaille bij het onderdeel verspringen op de recente Para Olympische Spelen in Rio komt op zaterdag 22 oktober 2016 om 11.00 uur naar de winkel van Jumbo Oirschot om Balinese kinderen te helpen, die een beperking hebben en niet kunnen lopen !

Het eiland Bali wordt in reisbrochures wordt omschreven als een waar paradijs. Dit paradijs heeft echter ook een keerzijde. Elke toerist, die op Bali door de rijstvelden en dorpjes wandelt, loopt de kans geconfronteerd te worden met het leed van kinderen, die een beperking hebben en niet kunnen lopen. Hun ouders zijn meestal heel arm en hebben geen geld om hun kinderen te helpen. Daarbij komt nog dat zij geloven dat de handicap van hun kind een straf is voor iets wat hun voorouders in een vorig leven verkeerd hebben gedaan.
Het is triest om te zien hoe de gehandicapte kinderen op handen en voeten door het stof kruipen en niet met hun vriendjes kunnen gaan spelen. Voor de ouders van deze kinderen moet het verschrikkelijk zijn om hun kind te zien lijden.

Sinds een jaar is in de gemeente Oirschot een groep hardlopers actief, die zich “Bali Runners” noemen en die zich het lot van de kinderen op Bali hebben aangetrokken. Hun eerste project is het complete traject van de operatie en nabehandeling van vier Balinese kinderen, die een beperking hebben en nooit hebben kunnen lopen. De kinderen zullen door Huub van der Heide, orthopedisch chirurg van het Leids Universitair Medisch Centrum, geopereerd worden. Huub vliegt elk jaar naar Indonesië om daar geheel belangeloos kinderen te opereren. De operaties zullen deze keer in maart 2017 geschieden op het eiland Sumatra, omdat Huub geen toestemming heeft om op Bali te mogen opereren. De Balinese kinderen zullen met hun ouders worden overgevlogen naar Sumatra en daar de operatie ondergaan. Daarna worden ze teruggevlogen naar Bali, waar ze drie maanden revalidatie en fysiotherapie krijgen. Daarna zullen voor de eerste keer in hun leven kunnen gaan lopen, rennen en spelen met hun vriendjes. In het kader van dit project werken de stichtingen Yayasan Stepping Stones Bali (contactpersoon Marjanne Oomen uit Oirschot), Yayasan So Rehab Bali (contactpersoon Marino van der Starre)en Harapan Jaya Sumatra samen.

marianne2
Helene Wiesenhaan Photography

Om de operatie van de vier Balinese kinderen te kunnen financieren gaan de “Bali Runners” in oktober en november pakketten speculaas verkopen. Edward Hamers van JUMBO OIRSCHOT wil dit project heel graag ondersteunen en levert daarom de pakketten speculaas tegen inkoopprijs. Door dit prachtige gebaar zijn de “Bali Runners” in staat om de kosten van de operaties te financieren.

Het eerste pakket speculaas zal op 22-10-2016 om 11.00 uur in de winkel van Jumbo Oirschot symbolisch worden overhandigd aan MARLENE VAN GANSEWINKEL uit Hilvarenbeek. Marlene heeft vanaf haar geboorte meervoudige beperkingen en mist een onderarm en een onderbeen. Door haar enorme wilskracht en doorzettingsvermogen is zij er in geslaagd om te worden aangewezen als deelneemster aan de recente Para Olympische Spelen in Rio. Daar won zij op het onderdeel verspringen een bronzen medaille. Nadat Marlene het verhaal van dit project had aangehoord, bood zij spontaan aan om naar de winkel van Jumbo Oirschot te komen om daar het project van de “Bali Runners” te promoten.
Net als de “Bali Runners” vindt Marlene dat we de kinderen op Bali, die een beperking hebben, moeten helpen.
“Want elk kind verdient het om te kunnen lopen”

Mocht u op 22-10-2016 niet aanwezig kunnen zijn bij de overhandig van het eerste pakket speculaas aan Marlene van Gansewinkel, of houdt u helemaal niet van speculaas, maar wilt u het project van de “Bali Runners” wel steunen ? Dan kan dat via een donatie op bankrekening NL14RABO 0159405432 ten name van C.H.A. Smetsers, met vermelding “speculaasproject”.

Omstreeks 6-12-2016 zal ik u op de hoogte brengen van het totale bedrag wat het project voor de vier Balinese kinderen heeft opgebracht.

Samen kunnen we het verschil maken voor de kinderen op Bali. Een toekomst zonder hoop, óf een toekomst met nieuwe kansen op een beter leven, zelfstandigheid en zelfrespect.

Doet u mee ?

De opbrengst van dit project gaat rechtstreeks naar de operaties van de vier kinderen, en de kosten die daarmee direct verband houden, zoals de transportkosten van de ouders die hun kinderen begeleiden tijdens de operaties.

Kees Smetsers


23 augustus 2016

broer-tristanbroer-tristan2De stichting Stepping Stones Bali heeft een hechte band met I Ketut Kumara Giri (Ketut). De meeste bezoekersvan het project van de stichting in Lovina worden gebracht door Ketut. Hij heeft al diverse malen laten ziendat hij de stichting een warm hart toedraagt.

Ketut en zijn vrouw Erni hebben een zoon met de naam Tristan.
Tristan heeft gisteren een broertje gekregen.

Ketut en Erni zijn namelijk verblijd met de geboorte van hun tweede zoon.

Dit mooie bericht wil ik graag met iedereen delen, die deze website leest.


2 juli 2016

Allerlaatste en toch blij….
Afgelopen zaterdag ging ik samen met de andere “Bali-runners” (Henk van den Oord, Johan Pijnenburg, Rob Rebel, Henk van Gerven, Elia Deenen, Piet van Oirschot en Antoinet Hems) de ¼ triathlon van Oirschot doen. We gingen zwemmen, fietsen en rennen voor de kinderen op Bali, die een beperking hebben en niet kunnen zwemmen, fietsen en rennen.
Buienradar had donker en bliksem voorspeld (code geel), maar toen het tijdstip van de start nabij was brak de zon door de donkere wolken en bleef de hele middag en avond bij ons. Ondanks de slechte voorspellingen waren er toch heel wat toeschouwers op komen dagen, die zich allemaal verzameld hadden bij de Groenewoudsebrug. Voordat we in het water gingen hadden we al heel wat afgelachen over onze strakke “wetsuits” en badmutsen, die niet tot de standaardkleding van een “Bali-runner”behoren.
Zelf zag ik op tegen de kilometer zwemmen in het bruine water van het kanaal, en toen het startschot gegeven werd schrok ik van het geweld dat al die topsporters ontwikkelden. Binnen een minuut lag ik helemaal achteraan in het water en ook mijn loopvrienden verdwenen uit het zicht. Voor een sportman, en dat ben ik ondanks mijn 69 jaar nog steeds, is dit een heel confronterende ervaring en niet echt leuk.
Het ging bij de anderen zo hard, dat ik op een gegeven moment compleet overzwommen werd door een van de zwemmers die aan de kop van de wedstrijd lag. Maar goed, na ongeveer 40 minuten werd ik ook uit het water gehesen en kon ik aan 40 kilometer fietsen beginnen. Ik had nog net Elia en Henk zien vertrekken, die al een flinke voorsprong hadden op mij. Het fietsparcours liep onder het groene bladerdak van De Baest en daarna met de wind in de rug naar de Heuvelsebrug, waar we de wind op kop kregen. Ik was blij dat het zwemmen achter mij lag en genoot van de aanmoedigingen van onze supporters. Het feit dat ik constant voorbij gereden werd, deerde mij niet, want ik ben geen fietser, ik ben een hardloper.
Na anderhalf uur stampen op de pedalen kon ik beginnen aan tien kilometer hardlopen. Daarvoor moest ik alweer andere kleren aantrekken. Nu kwam mijn favoriete onderdeel, rennen, zo snel als ik kon, langs de Heilige Eik. Een heel fijn parcours van vier ronden langs Cafe De Nachtegaal, waar mijn loopvrienden al stonden te wachten op mij. Ze moesten heel lang wachten want ik lag bijna kwartier achter op hen. Antoinet Hems had als een razende gezwommen, gefietst en gerend, en die was al meer dan een half uur eerder binnen. Toen ik ging finishen stonden ze allemaal op mij te wachten en dat deed mij toch wel iets. Ik was blij dat het gelukt was en de Blonde Leffe smaakte daardoor prima.
Toen ik laat in de avond thuis de uitslagen zat te bekijken, was ik trots op mijn loopmaatjes want die hadden super gepresteerd. Zelf was ik allerlaatste geworden en dat was best confronterend en niet leuk. Maar het blije gevoel van deze leuke dag overheerste en dat kwam ook door de opbrengst van de sponsoractie van de “Bali-runners”, die 1.323,50 euro was geworden. Met dit bedrag kunnen weer heel veel kinderen op Bali, die een beperking hebben, geholpen worden. Die kinderen zullen daarvoor dankbaar zijn, want zij willen net als wij ook graag kunnen zwemmen, fietsen en rennen…
Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om de organisatoren van dit bijzondere evenement te bedanken voor de fijne sfeer en de prima organisatie. Als het aan mij ligt komen we volgend jaar terug. Maar dan ga ik wel eerst zwemles nemen…..

[wowslider id=”12″]


12 juni 2016  

Vandaag hebben de “Bali-runners” (Piet van Oirschot, Kees Smetsers, Antoinet Hems, Elia Deenen, Henk van den Oord, Johan Pijnenburg en Henk van Gerven) hun generale repetitie gedaan voor de 1/4 triathlon van Het Groene Woud in Oirschot. Op 2 juli gaan ze zwemmen, fietsen en rennen voor de kinderen op Bali die een beperking hebben. Ze hebben de hele afstand vandaag geoefend en ze zijn er klaar voor. Op bijgaande foto’s ziet u hoe de “Bali-runners” vandaag één kilometer gezwommen hebben, veertig kilometer gefietst en tien kilometer hardgelopen.

[wowslider id=”11″]

Wilt u hun sponsoractie steunen ? Dat kan op bankrekening NL14RABO 0159405432 ten name van C.H.A. Smetsers.

De opbrengst van de sponsoractie wordt 50/50 verdeeld tussen de twee stichtingen die in Lovina op Bali actief zijn met de hulpverlening aan de Balinese kinderen die een beperking hebben, te weten: Yayasan Stepping Stones Bali (contactpersoon Marjanne Oomen uit Oirschot); Yayasan So Rehab Bali (contactpersoon Marino van der Starre);

De kinderen op Bali zullen u dankbaar zijn…


deel deze stepping stones bali pagina

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail