Bali Dagtrips Taxiservice

Oost Bali – Sidemen

Oost Bali en Sidemen

Deze tour brengt u als eerste naar het dorp Sidemen, dat in Oost Bali ligt. Sidemen is een van mijn favoriete plekken op Bali en ligt in de regio Karangasem. De kleine dorpjes in deze vallei zijn omgeven door rijstvelden en landbouwgronden, waarop produkten als pepers en aardnoten worden geteeld. De velden worden hier, net als overal in Bali, liefdevol verzorgd door de boeren. Door het relatieve kleine hoogteverschil is het hier heel makkelijk wandelen over de weggetjes en paden. Tijdens de wandelingen kunt u genieten van het mooie panorama van de omringende bergen en het uitzicht op de vulkaan Gunung Agung. Veel mensen vinden dat Sidemen een spirituele sfeer heeft en dat kan deze plek extra aantrekkelijk maken.

Onze volgende bestemming in oost Bali is het waterpaleis Tirta Gangga, een mooi park met een waterfontein en grote vijvers met lotusbloemen, waarin u over platte stenen kunt lopen. In een van de bassins kunt u zwemmen in het heldere water (dus zwemkleding meenemen). De tuinen van dit waterpaleis zijn ontworpen en aangelegd in 1948 door Anak Agung Anglurah Ketut Karangasem. Deze tuinen laten de unieke mix zien van Balinese en Chinese architectuur. Het waterpaleis (ca. 1.20 hectare groot) bevat drie afzonderlijke afdelingen met ieder een eigen bassin en veel beelden. Het is een fijne plek om een uurtje door te brengen. (De entreeprijs voor het waterpaleis is niet in de prijs van deze tour begrepen)

Na het bezoek aan waterpaleis vertrekken we naar Candidasa, waar we de lunch gaan nuttigen in het restaurant ASTAWA, waar het eten heel goed en heel goedkoop is. De ijskoffie is daar heerlijk, evenals de salade’s en de hoofdgerechten (de kosten van deze lunch zijn niet in de prijs van deze tour begrepen).

[wowslider id=”2″]

Na de lunch rijden we naar het witte strand Pantai Pasir Putih (letterlijk vertaald: strand zand wit). Dit is een van de mooiste stranden van Bali, met heel helder water om te zwemmen en te snorkelen. Als u met uw gezicht naar zee staat kunt u het beste op het linker gedeelte zwemmen en op het rechtergedeelte snorkelen. Het koraal met de kleurrijke vissen ligt maar een tiental meters in de zee. Op het strand zijn kleine warungs (restaurantjes) met ligbedden. De ligbedden zijn gratis als u daar wat eet of drinkt (vooraf afspreken). Omdat hier geen hotels zijn is het nog steeds een rustige plek, waar u heerlijk kunt genieten van de stilte die er heerst. Dit strand ligt dicht bij het dorpje Bugbug en is een van de weinige stranden die nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt. Onze laatste stop is in het traditionele dorp Tenganan Pegringsingan, dat ook niet ver van Candidasa ligt. Deze unieke gesloten gemeenschap is een van de bekendste voorbeelden van de “Bali Aga Village” culturen (hindoe prehistorie) en verschilt veel van de meeste andere dorpen op Bali.

Als er nog voldoende tijd over is, brengen we een bezoek aan het museum Kerta Gosa in het stadje Klunkung, waar interessante foto’s en schilderijen te zien over de periode, waarin Bali overheerst werd door koloniale machthebbers. (De entreeprijs voor dit museum is niet in de prijs van deze tour begrepen). Na het bezoek aan dit museum rijden we weer terug naar uw logeeradres.

Deze tour duurt de hele dag (ongeveer 8 uren). De prijs van de tour is per groep Rp. 800.000 (2 tot en met 4 personen), of Rp. 1.050.000 (5 tot en met 8 personen). In de totaalprijs is inbegrepen: het vervoer in een busje met AC, gratis mineraalwater en een chauffeur die Engels en/of Nederlands spreekt. Alle overige kosten, zoals entrees, eten en drinken, zijn niet inbegrepen.


deel deze sidemen oost bali pagina

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail