Bali Dagtrips Taxiservice

Introductie

Introductie van Kees en Ketut
Introductie van Kees en Ketut

Introductie

Een korte introductie. Mijn naam is Kees Smetsers. Ik ben op 21-01-1947 geboren in het kleine, maar heel mooie dorp Oirschot, dat in het zuiden van Brabant ligt. Ik woon nog steeds op dit mooie plekje van Nederland. Ondanks dat ik heel beschermd ben opgegroeid op de boerderij van mijn ouders, wilde ik al op jonge leeftijd gaan reizen. In 1977 ben ik voor de eerste keer naar Indonesië gereisd, het land dat reeds in mijn jeugd een grote aantrekkingskracht op mij uitoefende. Ik kwam toen via Sumatra, Java en Lombok in Bali terecht, en daar vond ik mijn tweede “thuis”. Pas veel later kwam ik via een priester op Bali er achter waarom ik mij op Bali zo “senang” (blij) voelde.
Inmiddels ben ik al 56 keer op Bali geweest en heb zelfs drie boeken over Bali geschreven, waarvan de opbrengst gaat naar de stichting Stepping Stones Bali. Deze stichting is gevestigd in Lovina, aan de noordkust van Bali. Een jonge vrouw uit mijn dorp, Marjanne Oomen, helpt daar met haar team kinderen die een beperking hebben en probeert hen een betere toekomst te geven. De doelstellingen van deze stichting kunt u vinden op de pagina “Stepping Stones Bali” van deze website, en ook op de website www.steppingstonesbali.org.

Op Bali ben ik eigenlijk nooit op zoek geweest naar de toeristische bezienswaardigheden. Meestal zocht ik in het groene binnenland van dit mooie eiland de plekjes waar het authentieke Bali is te vinden, het Bali zoals het altijd geweest is.

Een jaar of vijftien geleden heb ik I Ketut Kumara Giri ontmoet, ik noem hem gewoon Ketut. Deze sympathieke Balinese man heeft mij in de afgelopen jaren het échte Bali helpen ontdekken. In zijn gerieflijke busje (met AC) ben ik al ontelbare malen samen met Ketut door Bali gereisd. Dankzij hem heb ik héél mooie plekjes ontdekt, zoals Umabian, Blayu, Belimbing, Pemuteran en Sidemen, waar de grote toeristenorganisaties nog niet zoveel komen, maar waar de sfeer van het authentieke Bali nog wel aanwezig is.

comfortabel taxi vervoer op Bali met airco
comfortabel dagtrips en taxi vervoer op Bali met airco

Reizen met Ketut is super relaxt. Hij is altijd op tijd en hij rijdt rustig. Een paar jaar geleden heeft hij in Denpasar de Nederlandse taal geleerd en dat maakt een heel groot verschil. Ketut vertelt in het Nederlands over de geschiedenis van Bali en hoe de mensen daar leven. Onderwerpen als corruptie en het wangedrag van sommige Balinese mannen (die vaak gokken) gaat hij niet uit de weg. Hij heeft humor en is gewoon een heel sympathiek iemand die verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Hij zorgt als een echte vader voor zijn gezin en ook voor zijn eigen familie en de familie van zijn vrouw. Echt, als er iemand op Bali is, die onze steun verdient, dan is hij het wel.

Als u van zijn diensten gebruik wilt maken, dan vindt u op deze website alle informatie die u nodig hebt. De contactgegevens van Ketut kunt u vinden op de pagina “Contact” van deze website.

Als u meer wilt weten kunt u altijd via mijn emailadres smetserskees@hotmail.com uw vragen sturen en ik zal ze dan graag beantwoorden. U kunt mij ook vinden op mijn websites www.hartvanbali.nl en www.balirunners.nl.

“Namasté”

Kees Smetsers


deel deze introductie pagina

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail