Bali Dagtrips Taxiservice

Rijstveld wandeling en schoolbezoek

Rijstveld wandeling en een bezoek aan een school

Als u wilt kennismaken met alle facetten van het leven in het authentieke Bali, dan is deze rijstveld wandeling tour met een bezoek aan een school een echte aanrader. Het is namelijk een unieke tour die door weinig reisbureaus zal worden aangeboden en die u een belangrijke fase in het leven van de Balinezen laat zien.

We rijden naar een klein dorpje op het platteland, waar de kinderen nog heel weinig toeristen hebben gezien en nog leven zoals de kinderen van Bali altijd hebben geleefd. Deze tour begint om 08.30 uur ’s morgens bij uw logeeradres. Tijdens een rit van ongeveer twee uur rijden we via kleine en soms slecht onderhouden weggetjes het binnenland in, totdat we bij het dorpje komen waar u een school kunt bezoeken. Onderweg bent u in de gelegenheid om in een lokale winkel een cadeautje voor de kinderen te kopen, zoals bijvoorbeeld pennen, potloden, schriften en andere schoolbenodigdheden. De kinderen zullen er erg blij mee zijn en hun ouders ook. Uw bezoek is voor de kinderen een heel leuk moment. Zelf zult u deze momenten zeker niet vergeten.

De kinderen zullen uw taal niet kunnen spreken, maar zij zullen het heel leuk vinden dat u hun school bezoekt en u zult toch contact met hen hebben. Het is een heel eenvoudige, kleine school. Als u deze school zou willen sponsoren, dan kunt u tijdens het bezoek het hoofd van de school of een van de leraren aanspreken.

Na het bezoek aan de school bezoeken we een lokale familie en daar hebben we de gelegenheid om het woonerf van deze familie een traditionele lunch te nuttigen. U krijgt ook thee of koffie en lokale Balinese snacks aangeboden. Dit is een unieke gelegenheid om het dagelijkse leven van de Balinezen op een woonerf te leren kennen.

Als u echter liever de lunch nuttigt in een lokaal restaurant, dan kunt u dat bij aanvang van deze tour aangeven. Na de lunch hebt u de gelegenheid om samen met uw gids om de lokale tradities en gewoonten te leren kennen.

PlayPause
cam00125
cam00105
cam00046
cam00118
cam00119
dsc00236
dsc01087
dsc01089
dsc01085
cam00128
dsc01101
dsc01096
dsc01092
dsc01091
dsc01093
dsc01121
dsc01120
dsc01119
dsc01103
dsc01102
dsc01125
dsc01123
dsc01124
sidemen_school_ceremony
previous arrow
next arrow

Na het bezoek aan de lokale familie en de lunch rijden we naar het dorp Belimbing, waar de mooiste rijstterrassen van Bali zijn, uitermate geschikt voor een rijstveld wandeling. Belimbing ligt aan de voet van de berg Gunung Batukaru en behoort tot de meest authentieke streken van Bali. We gaan hier met een gids een rijstveld wandeling van een uur maken waarbij we diverse rijstvelden en dorpjes zullen passeren. Omdat Belimbing in de bergen ligt is het hier koeler en aangenaam om te wandelen. Tijdens de wandeling ziet u onderweg veel vruchten die u thuis in de keuken gebruikt, zoals koffiebonen, cacao, ananas, kruidnagel en vanille. Heel mooi en verassend om te zien hoe die vruchten hier in de vrije natuur groeien. Rond drie uur in de middag zijn we weer terug van de wandeling en rijden we weer terug naar uw logeeradres.

De prijs van deze dagtrip is 45 euro per persoon (minimum 2 personen)( bij een deelname van 2 tot en met 4 personen). Bij een deelname van 5 tot en met 8 personen bedraagt de prijs van deze dagtrip 40 euro per persoon.

In de totaalprijs is inbegrepen:

  • vervoer in een busje met AC;
  • bezoek aan een school;
  • lunch bij een familie, of een lunch in een restaurant;
  • snacks;
  • mineraal water;
  • een wandeling met een gids van ongeveer een uur

deel deze rijstveldwandeling en schoolbezoek pagina

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail