Bali Dagtrips Taxiservice

Lovina (2 dagen)

Lovina (charter van twee dagen)

Deze tour duurt twee dagen en brengt u van zuid naar noord over het hele eiland Bali. U dient zelf zorg te dragen voor de reservering van uw overnachting in uw logeeradres in Lovina.

Dag 1:

U wordt om 09.00 uur ’s morgens opgehaald bij uw hotel en daarna rijden we naar Belimbing. Belimbing ligt in de bergen met een mooi uitzicht op de berg Gunung Batukaru. In dit gebied liggen de mooiste rijstterrassen van Bali en u zult hier ook kunnen zien hoe de mensen in de bergen nog steeds op een traditionele manier leven, zoals het altijd is geweest. Het lijkt of hier niets is veranderd, het is een reis terug in de tijd. We wandelen door de rijstvelden en komen in dorpjes waar bijna nooit toeristen komen. Vroeger liep ik hier zelf toen ik elke morgen 5 kilometer de berg af moest lopen, op weg naar school. Onderweg zult u heel veel verschillende bomen en vruchten zien, zoals koffie, cacao, ananas, vanille en kruidnagel. In de dorpjes zult u zien hoe de vrouwen in kleine bamboehutjes koken boven een houtvuur. U zult de kinderen ontmoeten die met hun zelfgemaakt speelgoed spelen. Deze momenten zult u niet vergeten. In Belimbing hebt u de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke lunch (de lunch is niet inbegrepen in de prijs van deze tour).

We vervolgen onze route via het dorp Pupuan en gaan dan weer afdalen. We komen vervolgens in het stadje Seririt aan de noordkust van Bali. Daar slaan we rechtsaf en rijden dan naar een heel mooie Boedhistische tempel, de Brahma Wihara Arama (entreeprijs is niet inbegrepen in de prijs van deze tour). Na een bezoek aan deze tempel gaan we naar het dorpje Banjar waar we “Air Panas”bezoeken. Dat is een zwembad in een natuurlijk omgeving, dat wordt gevoed door een bron uit de bergen. Het zwemmen in het warme water is een bijzondere beleving (entree is niet inbegrepen in de prijs van deze tour). Na het bezoek aan dit bijzondere zwembad rijden we in de namiddag naar het logeeradres in Lovina, dat u zelf hebt gereserveerd (de prijs van de overnachting is niet inbegrepen in de prijs van deze tour).

PlayPause
20140504_112056
20140504_125710
cam00043
cam00105
cam00126
cam00137
cam00298
previous arrow
next arrow

Dag 2:

In de vroege morgen, rond 06.00 uur, wordt u verwacht op het strand van Lovina, waar een catamaran op u ligt te wachten. De kapitein van de catamaran zal u in zijn boot helpen en daarna vaart hij de zee op om u naar de dolfijnen te brengen, die daar elke dag langs de kust zwemmen. Het is altijd een mooi moment als u de kust verlaat en in de verte boven de bergen de zon op ziet komen. Na ongeveer 30 minuten zult u de eerste dolfijnen zien in hun natuurlijke omgeving. Het gebeurt vaak dat de dolfijnen hoge sprongen in de lucht gaan maken en ook onder de bootjes door zwemmen. Als er niet teveel bootjes zijn zult u in relatieve stilte kunnen genieten van deze mooie dieren die zo dicht bij de mens staan (de prijs van de tocht naar de dolfijnen is niet inbegrepen in de prijs van deze tour).

Nadat u bent teruggekeerd naar de kust en hebt genoten van een douche en ontbijt in uw logeeradres, vertrekken we naar de waterval van Gitgit, een mooie plek in een natuurlijke omgeving (de entreeprijs voor de waterval is niet inbegrepen in de prijs van deze tour). Na de waterval van Gitgit vervolgen we onze route naar Gobleg en Munduk, waar we even stoppen bij de “tweelingmeren” Tamblingan en Buyan.

Onze laatste stop is bij het bergresort Bedugul, waar we het Bratanmeer bezoeken en ook de tempel Pura Ulundana, die aan de oevers van het meer ligt. Na dit bezoek wordt u teruggebracht naar uw logeeradres in het zuiden van Bali.

De totale prijs per groep voor deze tour bedraagt 1.700.000 roepia (bij deelname van 2 tot en met 4 personen) of 2.300.000 per groep (bij deelname van 5 tot en met 8 personen). In deze prijs is het vervoer voor twee dagen inbegrepen en ook gratis mineraalwater onderweg. In de prijs is niet inbegrepen: de kosten van de overnachting in Lovina, de kosten van de trip naar de dolfijnen, de entrees voor het zwembad, de tempel en de watervallen, alle maaltijden en andere persoonlijke benodigdheden.

Als u naar de dolfijnen in de zee bij Lovina gaat kijken, dan kan ik de catamaran van Komang Beni aanbevelen. Komang Beni is de broer van de man van Marjanne Oomen. Iedereen noemt hem “Benny”. Zijn catamaran heet “Triple Seven”. In tegenstelling tot alle andere catamarans, die naar de dolfijnen gaan, vertrekt Komang Beni ‘s morgens wat later. Daardoor moet hij wel iets langer varen, maar u hebt dan meer kans dat er nog maar een paar catamarans bij de dolfijnen zijn, waardoor u in alle rust van deze mooie dieren kunt genieten. Als u met een van de andere catamarans gaat, hebt u de kans verzeild te raken in een groot aantal catamarans die de dolfijnen opjagen en stress bezorgen. Als u met Komang Beni gaat, dan zult u de dolfijnen in alle rust in hun natuurlijke omgeving kunnen bewonderen. Het telefoonnummer van Komang Beni is: (00-62) 085237630566. Komang Beni is ook via whatsapp bereikbaar op zijn telefoonnummer. Zijn emailadres is: komangbenni@gmail.com

U kunt ook via Marjanne Oomen reserveren, haar emailadres is: marjanne_oomen@hotmail.com.

Dolfijnen


deel deze lovina tour pagina

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail